Het verhaal van Walk in the Woods

Ooit was ik op weg naar een training vlakbij de bossen van Austerlitz. Ik had haast en dacht dat ik wel even kon afsnijden door dwars door het bos te gaan Ik raakte de weg kwijt en wist niet meer waar ik was. Het werd langzaam donker en spookbeelden van mijzelf die de nacht zou moeten doorbrengen in een greppel, kwamen al boven. Uiteindelijk vond ik gedesoriënteerd een asfaltweg die me naar de bewoonde wereld terugbracht, maar wel heel ergens anders dan ik had gedacht. Kort erna las ik de eerste zinnen van Dante’s Goddelijke Komedie wat precies het gevoel beschreef van die avond. Het verhaal van Dante beschrijft zijn persoonlijke ontwikkeling in dit verhaal. 
 

Op ’t midden van ons levenspad gekomen,

Bevond ik mezelf in een donker woud, 
want ik was van de rechte weg afgedwaald.
– Dante (La Divina Commedia)
 
Deze wandeling door het woud werd de inspiratie voor mijn bedrijfsnaam. Toen ik ontdekte dat ik verdwaald was, kwamen mijn innerlijke angsten en patronen in alle heftigheid even omhoog. Dat moment bood me de gelegenheid dit weer te onderzoeken. Als je mensen buiten hun reguliere context uitnodigt, biedt dit kansen voor zelfonderzoek.
 

Over Henk Eggink

Al sinds mijn jeugd verblijf ik veel in de natuur. Als kind woont eik vlakbij het strand en bracht ik alle weekenden door op de Veluwe waar hutten bouwen en struinen centraal stonden. In de winter op wintersport en in de zomer lange wandelvakanties in de Alpen. Ik vond het heerlijk. De weidse en uitgestrekte uitzichten vormden de kroon van urenlange wandelingen door Oostenrijk en Frankrijk. Na mijn studie bedrijfskunde in Rotterdam verhuisde ik naar Austerlitz, vlakbij het bos en nu woon ik in Zeist, aan de hei. De natuur speelt nog steeds een belangrijke rol in mijn leven, zowel de natuur buiten als mijn innerlijke natuur. Beiden zijn gebieden waar ik graag doorheen trek.
 
Na jarenlang als leiderschapstrainer en trainer persoonlijke ontwikkeling gewerkt te hebben bij de Baak, is er het verlangen de innerlijke en uiterlijke natuur weer meer met elkaar te combineren. Daarom is Walk in the Woods ontstaan. Zoals hierboven beschreven staat, refereert Walk in the Woods naar de eerste strofe van Dante’s Goddelijke Komedie. Walk in the Woods is de uitnodiging om op reis te gaan in jezelf, je eigen donkere woud, en dat soms te doen door letterlijk op reis te gaan in de natuur.