Maatwerktrajecten rondom leiderschap

Organisaties vragen steeds meer van medewerkers om effectiever te werken. Niet alleen door harder te werken als individu maar ook door slimmer samen te werken. Zodat er meerwaarde ontstaat. Zowel professionals als leidinggevenden hebben dan leiderschap te tonen.

Leiderschap is het realiseren van resultaat met en via anderen. Vragen die daarbij horen zijn: “Hoe krijg ik anderen in beweging?”, “Wat maakt dat anderen mij willen volgen?” en “Hoe geef ik aandacht aan de mensen om me heen?”.

Leiderschap gaat verder dan het managen van medewerkers. Het gaat om het in beweging krijgen van mensen buiten je eigen team, zoals naast je, op andere plekken in de organisatie en de mensen boven je. En dat hoeft niet altijd vanuit een hiërarchische positie.

 Ik heb de afgelopen 15 jaar ruime ervaring opgedaan in het ontwikkelen en uitvoeren van leiderschapsprogramma’s voor professionals en leidinggevenden in profit en non-profit (overheidsorganisaties, woningbouwcoöperaties, gemeentes). 

Wil je eens doorpraten over wat een leiderschapstraject kan betekenen voor jouw organisatie en hoe dat vormgegeven kan worden? Neem dan contact op met Henk Eggink.