tHet verhaal van Walk in the Woods

Ooit was ik op weg naar een training vlakbij de bossen van Austerlitz. Ik had haast en dacht dat ik wel even kon afsnijden door dwars door het bos te gaan Ik raakte de weg kwijt en wist niet meer waar ik was. Het werd langzaam donker en spookbeelden van mijzelf die de nacht zou moeten doorbrengen in een greppel, kwamen al boven. Uiteindelijk vond ik gedesoriënteerd een asfaltweg die me naar de bewoonde wereld terugbracht, maar wel heel ergens anders dan ik had gedacht. Kort erna las ik de eerste zinnen van Dante’s Goddelijke Komedie wat precies het gevoel beschreef van die avond. Het verhaal van Dante beschrijft zijn persoonlijke ontwikkeling in dit verhaal. 
 
Op ’t midden van ons levenspad gekomen,
Bevond ik mezelf in een donker woud, 
want ik was van de rechte weg afgedwaald.
– Dante (La Divina Commedia)
 
Deze wandeling door het woud werd de inspiratie voor mijn bedrijfsnaam. Toen ik ontdekte dat ik verdwaald was, kwamen mijn innerlijke angsten en patronen in alle heftigheid even omhoog. Dat moment bood me de gelegenheid dit weer te onderzoeken. Als je mensen buiten hun reguliere context uitnodigt, biedt dit kansen voor zelfonderzoek.


Het Logo

Het logo is een gestileerd hertengewei in goudkleur. In de geschiedenis zijn er meerdere verhalen waarin een hert werd gezien waarvan het gewei straalde. Het zorgde vaak voor een radicale ommekeer van degene die erdoor werd overvallen, zoals St. Hubertus.

In folkore staat het Hert voor onafhankelijkheid en trots. Walk in the Woods richt zich erop mensen nieuwe inzichten te bieden om echte verandering teweeg te brengen vanuit onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Mijn rol is om dit proces te faciliteren.

Inspiratie

Ik laat me inspireren door het leven, mijn eigen nieuwsgierigheid en door het ritme van de seizoenen. Ook ben ik sinds 2005 student van AH Almaas binnen de Ridhwan school waar ik ook sinds 2023 als teacher aan verbonden ben.

Netwerk

Een belangrijk deel van mijn inspiratie haal ik uit mijn netwerk. Ik werk voor klanten samen met onder andere Sam Dousi van Diaventie binnen Systemisch Perspectief, met Thea van Egmond van Rijk van Talent, Roos Moll en Rijk Smitskamp van Nature Quest en Martijn van Dooren van Huntingday

Over mij

Al sinds mijn jeugd verblijf ik veel in de natuur. Als kind woonde ik vlakbij het strand en bracht ik alle weekenden door op de Veluwe waar hutten bouwen en struinen centraal stonden. In de winter op wintersport en in de zomer lange wandelvakanties in de Alpen. Ik vond het heerlijk. De weidse en uitgestrekte uitzichten vormden de kroon van urenlange wandelingen door Oostenrijk en Frankrijk. Na mijn studie bedrijfskunde in Rotterdam verhuisde ik naar Austerlitz, vlakbij het bos en nu woon ik in Zeist, aan de hei. Samen met vrouw, drie kinderen en onze hond. De natuur speelt nog steeds een belangrijke rol in mijn leven, zowel de natuur buiten als mijn innerlijke natuur. Beiden zijn gebieden waar ik graag doorheen trek.
 

Al meer dan 25 jaar ben ik actief op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling. Van 2005 – 2019  werkte ik onder andere als trainer en leidinggevende bij opleidingsinstituut de Baak.

 

Toch was er het verlangen de innerlijke en uiterlijke natuur weer meer met elkaar te combineren. Daarom is Walk in the Woods ontstaan. Sinds 2019 ben ik dan ook werkzaam als zelfstandig trainer, coach en interim-manager.

Zoals hierboven beschreven staat, refereert Walk in the Woods naar de eerste strofe van Dante’s Goddelijke Komedie. Walk in the Woods is de uitnodiging om op reis te gaan in jezelf, je eigen donkere woud, en dat soms te doen door letterlijk op reis te gaan in de natuur.