Programma
The Heart of Being Human

Een bijzonder programma met 8 modules van 2 dagen, tussendoor intervisie en online meet-ups.

Module 1: Aandacht

In deze eerste module bouwen we aan een gezamenlijke leergroep. We bieden je diverse bouwstenen om een stevig fundament te vormen voor het persoonlijke werk wat we met elkaar doen. Je maakt kennis met het thema Aandacht. Aandacht in het moment en aandacht voor jezelf: je lichaam, je gedachten, je gevoelens. Daarnaast aandacht voor de ander waarbij mindful luisteren en spreken centraal staan. Door met meer aandacht te leven ben je meer aanwezig bij alles wat je doet. Je krijgt praktische aandachtsoefeningen mee om je aandacht in de komende periode verder te ontwikkelen.

Datum: 26 en 27 september 2019

Module 2: Veerkracht

In deze module verdiepen we het werk met de bouwstenen uit module 1. Met open aandacht voor reflectie en zelfinzicht onderzoeken we de patronen in je leven. Specifiek werken we met je kritische innerlijke stem die je vaak belemmert en stress oproept. We onderzoeken je oordelen over jezelf en over anderen. We bieden je handvatten om jezelf minder te laten beïnvloeden door de innerlijke criticus. Je leert vrijer kijken naar jezelf en de mensen om je heen. Ook leer je met meer vrijheid te reageren op spanningsvolle  gebeurtenissen. Hiermee ontwikkel je veerkracht in het omgaan met alle drukte en stress die je in je leven tegenkomt.

Datum: 31 oktober en 1 november 2019

Module 3: Liefde

Liefde voor jezelf en liefde voor anderen is het thema van deze module. Uit onderzoek blijkt dat het makkelijker is om vriendelijk of liefdevol naar een ander te zijn dan naar jezelf. We starten dan ook met mildheid en vriendelijkheid naar jezelf als je het gevoel hebt dat je faalt of tekort schiet. Daarnaast is er aandacht voor vriendelijkheid naar anderen in je omgeving. Door compassie voor jezelf en anderen te ontwikkelen, neemt gevoel van emotioneel welzijn en geluk toe en nemen gevoelens van stress, neerslachtigheid en angst af. Zo leer je omgaan met de tegenslagen die je tegenkomt in het leven en in je persoonlijke ontwikkeling in het bijzonder.

Datum: 28 en 29 november 2019

Module 4: Wijsheid

Er zijn zo vaak momenten waarin je iets zomaar zeker weet, zonder dat je snapt waarom. En dat je dat gevoel volgt en ernaar handelt met een positief resultaat. We noemen dat intuïtie. In deze twee dagen onderzoeken we hoe jij je intuïtie kan versterken en je vertrouwen daarin kan laten groeien. We nemen namelijk veel meer waar dan we ons bewust zijn. Je hebt hier alleen meer op te leren vertrouwen. In deze module dagen we je uit om je intuïtie als bron van wijsheid toe te voegen aan je logische kennis. Dit vraagt om stilte in jezelf, die we dit blok vinden door een periode alleen in de natuur te verblijven.

Datum: 19 en 20 december 2019

Module 5: Wilsverlangen

“Wat wil ík eigenlijk?” Veel mensen komen er op een gegeven moment achter dat ze die vraag lang niet gesteld hebben. Je bent goed in het aanvoelen wat de ander wil en hoe je je daaraan kan aanpassen.
Maar hoe kom je los van verwachtingen de van je omgeving? Wat is echt belangrijk voor jou? Dat kunnen grote en kleine wensen zijn, in je werk zijn of privé. Het gaat er in deze module om hierop een antwoord te vinden en voldoende stevigheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen om daar ook echt voor te gaan staan. Zodat je je leven kan vullen met die dingen die jij echt wilt.

Datum: 6 en 7 februari 2020

Module 6: Blijdschap

In het ontwikkelen van de verschillende menselijke kwaliteiten is blijdschap, plezier en genieten heel belangrijk. Het lijkt soms heel serieus, maar de momenten in ons leven waar we het liefst op terugkijken, zijn die waarin we onszelf als vreugdevol hebben ervaren. In deze module brengen we het plezier in verbinding met wie we zijn als mens, zakelijk en privé. We onderzoeken wat ons echt laat genieten zodat we ons hier vaker door kunnen laten inspireren. Je ontdekt wat plezier doet met jezelf, je lijf, je gevoel. Zodat je nog bewuster kunt kiezen het plezier op te zoeken in je werk en leven.

Datum: 12 en 13 maart 2020

Module 7: Daadkracht

In deze module onderzoek je jouw innerlijke kracht. Ieder mens is van nature geboren met deze kracht, maar gedurende je leven raakt deze soms verborgen of verstoord. Hoe zou het zijn deze kracht weer te hervinden om van daaruit de wereld tegemoet te treden? Als professional of als partner is het heel belangrijk juist deze kracht in te zetten om je grenzen te bewaken of juist ergens een standpunt op in te nemen, zonder dat je met je kracht de ander overschaduwt of tekort doet. Na deze twee dagen heb je meer inzicht in je relatie met jouw persoonlijke kracht en hoe je deze op gepaste wijze kan inzetten.

Datum: 7 en 8 mei 2020

Module 8: Vrijheid

Het thema voor deze laatste module is Vrijheid. De vrijheid om jezelf te zijn, zonder compromissen. Met de ervaringen uit de afgelopen 7 modules werken we aan de integratie van wat The Heart of Being Human voor jou betekent. Hier integreer je de lessen uit het jaarprogramma tot inzicht in jouw unieke persoonlijke manier van Zijn. Door het onderzoeken van de verschillende kwaliteiten heb je ontdekt wat voor jou de unieke invulling is van The Heart of Being Human. Na deze twee dagen heb je deze invulling vertaald naar een heldere visie, een mooie missie en een haalbare strategie om dit in de wereld te zetten.

Datum: 25 en 26 juni 2020

Speciale aanbieding

Meld je aan voor 15 juli 2019 en krijg € 150,– korting.

Wil je eerst weten of het programma past bij jouw leervraag. Neem dan contact op voor een intakegesprek, live of via skype.